Negyedével csökkent a bűnesetek száma a Szigeten

Legtöbbször lopások, és kábítószer-kereskedelem vagy -birtoklás miatt intézkedtek a rendőrök.

MNO
2015. 08. 18. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén első alkalommal nem a szigeten, hanem a rendezvény helyszínétől pár száz méterre kihelyezett rendőrségi irodában várták mindazokat, akik segítségre szorultak – írta a Police.hu. A rendőrök a nap 24 órájában biztosították a panaszfelvétel és a feljelentés megtételének lehetőségét, olyan környezetben, amely megteremtette a nyugodt és zavartalan meghallgatás feltételeit.

A rendőrök a rendezvény teljes ideje alatt biztosították a helyszínre vezető utakat, illetve annak közvetlen közelében, valamint a fesztivál területén hatékony bűnmegelőzési és felderítési tevékenységet láttak el, amelynek következtében csökkent a bűncselekmények száma az előző évhez viszonyítva.

A 2015-ös évben 132 bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására a fesztivállal összefüggésben, ami 24 százalékos csökkenést jelent a 2014-es évhez képest. Idén 63 főt fogtak el a rendőrök, ebből kábítószer-terjesztés miatt 7 főt hallgattak ki gyanúsítottként, amelyből három főt helyeztek előzetes letartóztatásba és egy főt állítottak bíróság elé. Mint írták, „kollégáink kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése mellett kábítószer birtoklása, zseblopás, sátorból lopás és alkalmi lopás elkövetése miatt intézkedtek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.