Petícióval tiltakozik Martonfa

Le kívánják mérni, hogy „ki viselkedik felelős állampolgárként és ki az, aki pusztán a pártérdeket szolgálja”.

MTI
2015. 08. 13. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martonfa önkormányzata valamennyi országgyűlési képviselőnek petíciót küldött, arra kérve őket, hogy aláírásukkal ők is tiltakozzanak a Baranya megyei településre tervezett menekülttábor ellen.

Bosnyák Attila András (független) polgármester csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az önkormányzat szerdán küldte el a petíciót elektronikusan valamennyi országgyűlési képviselőnek a Martonfára tervezett menekülttábor ellen. Kísérőlevelükben arra kérték őket, hogy amennyiben egyetértenek azzal, írják alá, s a hét végéig várják az aláírt petíciókat.

A közleményben a polgármester úgy fogalmaz: ezzel az akcióval azt kívánják lemérni, hogy a választott országgyűlési képviselők közül „ki viselkedik felelős állampolgárként és ki az, aki pusztán a pártérdeket szolgálja”.

Arra kell törekedni, hogy minden eszközzel megvédjük az ország határait és annak is hírét vigyük, nem lehet csak úgy átmenni a magyar határokon – mondta a Fidesz frakciószóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a külföldre szánt, az illegális migrációval kapcsolatos plakátkampányra vonatkozó kérdésre.

Tuzson Bence elmondta: ő is a hírekből értesült a külföldre szánt plakátokról. Hozzátette: kormányzati kérdés a plakátok ügye, de arra kell törekedni, hogy megvédjük az ország határait és vigyük hírét annak is, hogy „nem lehet csak úgy átmenni a magyar határokon”. Ezt minden eszközzel el kell juttatni azokhoz, akik megtévesztve elindulnak az EU felé. Az útra kelők nem maguktól jönnek, „hanem embercsempész bandák szervezik meg, merre, hogyan jöjjenek át” – emelte ki.

Magyarországnak határozott a politikája ebben a kérdésben, „nem szeretnénk, ha Magyarország átjáróház lenne” – mondta. A politikus hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy mindenkihez reális hírek jussanak el a magyar határral és Magyarország politikájával kapcsolatban.

Lázár János közben a Kormányinfón elmondta: a kormány jövő héten dönt a külföldi kampányról.

További hat rendőrt vont be a rendőrség a Nyugat-Európába tartó vonatok ellenőrzésébe – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön. A magyar–osztrák–német közös vasúti járőrszolgálat indulása óta majdnem 2400 illegális határátlépőt fogtak el.

A járőrszolgálat keretében összesen 8216 embert, köztük 5274 harmadik országbeli állampolgárt ellenőriztek, 775 vonatszerelvényt kísértek, illetve ellenőriztek menet közben, a pályaudvarokon pedig további 121 szerelvényt vizsgáltak át. 95 ember ellen szabálysértési, három ellen embercsempészés miatt büntetőfeljelentést tettek a rendőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.