Trócsányi: Hóman politikai tevékenysége vállalhatatlan

Az igazságügyi miniszter sem állítana szobrot az egykori kultuszminiszternek.

MTI
2015. 08. 13. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trócsányi László az MTI-nek csütörtökön elmondta: „teljes mértékben” osztja Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének véleményét, ő sem ért egyet azzal, hogy Hóman Bálintnak szobrot kellene állítani.

„Mint azt korábban is nyilatkoztam, a szoborállítás pénzügyi támogatásáról nem hoztam volna pozitív döntést. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által, a megbízatásom előtt hozott döntést az Igazságügyi Minisztériumnak mint jogutód tárcának végre kellett hajtania. Ez egy technikai szükségszerűség volt” – jelentette ki.

Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kormány nem kezdeményezte a rehabilitációt, sem a szoborállítást, és a Magyar Tudományos Akadémiához sem fordult állásfoglalásért. Hozzátette: Hóman történettudományi munkássága vitathatatlan, politikai tevékenysége viszont védhetetlen és vállalhatatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.