Villámcsapások okoztak tüzeket Veszprém megyében

Villámcsapások miatt leégett egy balatonfüredi családi ház tetőszerkezete.

MTI
2015. 08. 16. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csépányi-Barczi Petra elmondta, szombat este villám csapott egy balatonfüredi családi ház tetőszerkezetébe, amely teljes terjedelmében, mintegy hetven négyzetméteren égett. A tüzet két fecskendőkocsival oltották, és a tűzoltók két gázpalackot épségben kivittek az épületből, az utómunkálatok a hajnali órákig eltartottak – tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tűzben személyi sérülés nem történt, de a házban lakó öt embert a szomszédoknál kellett elhelyezni. Szintén villámcsapás miatt keletkezett szombat éjjel tűz a Kab-hegy tövében Nagyvázsonynál, ahol négy hektáron erdő, száraz fű, illetve bokros-cserjés terület égett. A szóvivő tájékoztatása szerint a tűz az erdőben keletkezett, és a katasztrófavédelem munkatársainak kiérkezésekor egy részen már a lombkorona is égett.

Az oltásban az ajkai, veszprémi és badacsonytomaji tűzoltók összesen négy fecskendőkocsival, két vízszállítóval és egy erdei terepre felkészített speciális járművel vettek részt, munkájukat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók is segítették. A szóvivő elmondta, hogy a tűzoltók egész éjjel küzdöttek a lángokkal, a vasárnap délelőttig tartó utómunkálatokra Veszprémből érkezett váltás. Hozzátette: a tűzben személyi sérülés nem történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.