„A Széll Kálmán tér felújítása olyan lesz, mint a Várkert Bazáré”

Szabadai Viktor liberális politikus amondó, amint készen lesznek a térrel, bontják majd és újrarakják.

MTI
2015. 09. 26. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadai Viktor sajtótájékoztatója után telefonon azt közölte az MTI-vel: olyan információk láttak napvilágot, hogy a főváros jóváhagyta a Széll Kálmán tér felújítására vonatkozó szerződés módosítását, tehát annak határideje jövő februárról jövő májusra tolódik ki. Hozzátette: a pártnak a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) származó információi szerint még tovább, júniusig tart majd a felújítás, a felszíni munkák miatt.Azt mondta: bár a BKK vezetése elismerte a csúszást, a főváros vezetésétől nem hallottak arról, hogy milyen forrásmegvonásokkal jár ez, hogy alakul az európai uniós támogatás elszámolása, és arról sem, hogy az esetlegesen kieső pénzeket hogyan akarja pótolni a főváros vagy az állam.Szabadai Viktor szerint bár a Széll Kálmán téren biztonságos közlekedést ígértek a felújítás előtt, gyakorlatilag folyamatosan építési területen kell átmenniük a gyalogosoknak, de nemcsak ott nehezítik meg a közlekedést átépítések, „az egész budai oldal egy komplett útlezárás” – fogalmazott.Ezzel kapcsolatban hozzátette: 2010-ben a második Fidesz-kormány döntött a tér felújításáról, de a többi között a főpolgármester és a kormány, valamint Tarlós István és Vitézy Dávid korábbi BKK-vezérigazgató közötti konfliktusok miatt lényegében négy és fél évig állt egy helyben a projekt, amelyre eredetileg két évet szántak, és a januári kezdéskor láthatóan rövid, egy éves határidőt állapítottak meg.Nyul Zoltán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) stratégiai és innovációs igazgatója múlt szombaton Budapesten jelentette be, hogy karácsonyig, december 23-ára elkészül a budai fonódó villamoshálózat, jövő májusra pedig a fővárosi Széll Kálmán tér is teljes körűen megújul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.