Államtitkár: a házasság menő, szexi!

Novák Katalin szerint a tolerancia, a szolidaritás kétirányú, jár a kisebbségnek és jár a többségnek egyaránt.

MTI
2015. 09. 26. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár felszólalásában kifejtette, hogy csak stabil alapokra, értékekre lehet erős társadalmat és erős országot építeni. Fontosnak nevezte a kisebbségi jogok védelmét, a toleranciát, valamint hangsúlyozta, hogy a hagyományos családi értékek képviseletéről, elismeréséről sem szabad elfeledkezni.

Vannak, akik úgy érzik, hogy ma már divatjamúlt a házasság, a klasszikus családi kapcsolatok. Számukra is meg kell erősítenünk, hogy a hagyományos családmodell, a házasság nem elavult, nem ódivatú, nem ciki, hanem trendi, menő, szexi.

Hozzátette: a tolerancia, a szolidaritás kétirányú, jár a kisebbségnek és jár a többségnek egyaránt.

Az államtitkárság sajtóközleménye szerint Novák Katalin szólt az értékalapú, egyúttal versenyképes köznevelés fontosságáról, és elmondta, hogy a családokat a középpontba helyező kormányzati lépések az utóbbi öt évben milyen eredményekkel jártak.

A Politikai Hálózat az Értékekért 2014. december 5-én jött létre New Yorkban. A szervezet kommunikációs platformként és tudásforrásként szolgál a jogalkotóknak, politikai képviselőknek, hogy jó gyakorlatok, tapasztalatok cseréje révén elősegítsék az élet, a házasság és a család értékeinek érvényesülését.

Az idei találkozót Washingtonban szervezték meg 17 ország törvényhozóinak részvételével, külön hangsúlyt helyezve az amerikai kontinensre. Az összejövetel célja, hogy a közös értékek védelme mellett elkötelezett politikusok és civil szereplők tapasztalatot cseréljenek, és irányt szabjanak a jövőbeni együttműködésnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.