Alvadt vér és kosz a vágóhídon, a Nébih bezáratta

A vágást többek között nem működő késfertőtlenítő, eldugult kézmosó mellett végezték.

MTI
2015. 09. 24. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az üzemben a padozatot, a falakat és a berendezési tárgyakat alvadt vér, kosz és húscafatok borították, a vágást többek között nem működő késfertőtlenítő, eldugult kézmosó és rozsdás berendezési tárgyak mellett végezték. Emellett az ellenőrök nagy mennyiségű, állati eredetű mellékterméket is találtak a helyszínen.A szakemberek az üzemben talált, mintegy 500 kilogramm nem nyomon követhető termék, többnyire belsőség megsemmisítését rendelték el, és a már kiszállított termékek visszahívását is.A hiányosságok között a Nébih kiemelte: elrendelték a helyszínen talált sertések forgalmi korlátozását az állatok eredetének igazolásáig, mert az állat-egészségügyi dokumentumaikban valótlan adatok szerepeltek. Az üzem tulajdonosának a korlátozás ideje alatt gondoskodnia kell a sertések előírások szerinti ellátásáról.A súlyos higiéniai hiányosságok felszámolásáig a vágóhíd működését azonnali hatállyal megtiltották a szakemberek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.