Az ötödik kamionos bolgár is előzetesbe kerül

Elrendelték a 71 menekült halálát okozó csempészet ötödik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását is kedden.

MTI
2015. 09. 01. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a bolgár gyanúsított – a már előzetes letartóztatásba helyezett társaival együtt – közreműködött 71 harmadik állambeli állampolgárnak a magyar–szerb határszakasz közeléből Magyarországon keresztül Ausztriába szállításában. A bíróság álláspontja szerint a 24 éves férfi megalapozottan gyanúsítható bűnszervezetben, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével.A szóvivő közölte: a szombatinál lényegesen szerényebb sajtóérdeklődés mellett, ám sokkal hosszabb ideig, több mint két órán át tartó zárt tárgyalás végén Zsebők Krisztina bíró a határozat indokolásában kifejtette, hogy a gyanúsított esetében – társaihoz hasonlóan – tartani kell a szökés, elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolása és a bűnismétlés veszélyétől is. Sárközy Szabolcs jelezte: az előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság. Az MTI-nek nyilatkozva a szóvivő elmondta, hogy a tárgyalásról már bilincsben elvezetett gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.Csütörtökön a délelőtti órákban az osztrák A4-es autópályán egy teherautóban fedezték fel a holttesteket. A 71 migráns feltehetően Szíriából érkezett, halálukat valószínűleg fulladás okozta. A magyar hatóságok a szerb határ közelében még aznap elfogtak négy gyanúsítottat: egy 27 éves afgán, valamint egy 29, egy 30 és egy 50 éves bolgár férfit. A szombat este elfogott bolgár férfi az ügy ötödik gyanúsítottja. A Kecskeméti Járásbíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a már korábban őrizetbe vett embercsempészeket. Az embercsempészés bűntettét 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény, azonban ha bűnszervezetben követik el, 2-16 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.