Egy héttel csúszik az idei Főzdefeszt

A rendezvényt szeptember 11. és 13. között, új helyszínen a fővárosi Felvonulási téren tartják.

MTI
2015. 09. 02. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 13-ai Nemzetközi Félmaraton futóversenyre való tekintettel nem az Olof Palme sétányon, hanem a Felvonulási tér Hősök tere felé eső végén, közvetlenül az ARC plakátkiállítás mellett rendezik meg a fesztivált – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Az elmúlt években több magyar kolostor és egyház fogott sörkészítésbe, így idén három új, „vallásos lelkületű” sörbrandet mutat be a fesztivál. A Zirci Ciszterci Apátságban, a kolostor pincéjében épült fel Magyarország első valódi apátsági sörfőzdéje a 18. századi zirci főzde szellemi örököseként. A történelmi környezetbe helyezett modern főzde mai felfogásban főzött sörszortimenttel mutatkozik be a Főzdefeszten. A Bakonybéli Szent Mauriciusz kolostor három fajta sört főzet a Bors Serfőzdével, a Székesfehérvári Püspökség pedig újrateremtette a legendás Szent István Portert, amelyet ismét Kőbányán, a Monyó Sörfőzdében készítenek.Természetesen a korábbi évek hagyományainak megfelelően a már megszokott klasszikus felhozatal, valamint számos premier és újdonság is várható a fesztiválon, ráadásul a 10. Főzdefeszten először külföldi kézműves sörfőzőket is bemutatnak, ugyanis Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a budapesti fesztivál iránt. Nemcsak a sörök, hanem az ételek kínálata is frissül, a bevált slágerek – mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár – mellett új street-food standokat is felállítanak a Street Food Marketen. Az Olof Palme sétány nagy terei és a főutak mellett kisebb, „intim” sörkerteket is kialakítanak a szervezők. A háromnapos fesztiválon díjakat is átadnak: kiosztják az Év kedvenc söre, az Év sörfőzdéje és az Év legjobb sörcímkéje díjat. A fesztiválról további információk az alábbi oldalon találhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.