Eladják székházukat a szocialisták

Tárgyalnak a potenciális vevőkkel, és még ebben az évben értékesítik az MSZP Jókai utcai székházát.

MTI
2015. 09. 21. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közölte: más ingatlanokat nem akarnak eladni, csupán az fordul elő, hogy adott településen másikra cserélik azokat a helyiségeket, amelyek nem szolgálják megfelelően a politikai munkát.A szocialisták mintegy 150 ingatlannal rendelkeznek az országban, ezek között van saját tulajdonú, valamint bérelt. A számot nem akarja csökkenteni a párt. Akkor sem, ha anyagi gondokkal küzdenek.A Jókai utcai székházra, ahová 2009 januárjában, még Gyurcsány Ferenc elnöksége idején költözött az MSZP, annak idején devizahitelt vettek fel. Katona Tamás szerint átgondolatlan döntést hozott az akkori vezetés, amikor eladta a Köztársaság téri székházat. Nagyon sok pénzért alakították át a Jókai utcai épületet, amelyben korábban az egyik szakszervezet működött. A székház üzemeltetése drága.Tavaly nyár óta tudható, hogy a törlesztőrészletek kigazdálkodása egyre nagyobb gondot okoz a szocialistáknak, a választási vereségek után ugyanis megcsappant az állami támogatás.A napilap forrásai szerint az OTP vásárolhatja meg a székházat, a szerződést azonban még nem írták alá, így nem lehet tényként kezelni az üzletet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.