Emmi: 300 millióra pályázhattak közművelődési intézmények

A leghátrányosabb helyzetű pályázók külön méltányossági eljárásban részesültek.

MTI
2015. 09. 23. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leghátrányosabb helyzetű pályázók és az újonnan létrejött közművelődési színterek külön méltányossági eljárásban részesültek a pályázati eljárás során. Az stratégiai cél a kulturális alapellátás megteremtése, vagyis mindenki számára elérhetővé tenni a minőségi kultúrához való hozzáférést, a kulturális közösségben való részvételt – közölte az Emmi államtitkársága.

A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér karbantartása vagy felújítása, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása. A vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok vállalt önrésze arányában ítélték meg. A támogatás minimális összege százezer forint.

A kommüniké kitér arra, hogy a pályázat során speciális elbírálásban részesültek a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések, valamint a települési önkormányzat által 2014. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmények vagy közösségi színterek.

Esetükben a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal, a két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal vették figyelembe az elbírálók. A keretösszegre összesen 1050 pályázat érkezett be, közülük 620-at részesített támogatásban az államtitkárság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.