Hétvégén nem utazik hévvel Csepelre

Októberben pedig felújítások lesznek a H5-ös vonalon.

MTI
2015. 09. 23. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átépítés miatt három októberi hétvégén is rövidített útvonalon közlekedik majd a szentendrei, 5-ös hév, csak Békásmegyer és Szentendre között szállít utasokat, Békásmegyer és a Batthyány tér között pótlóbuszokat indít a BKK.

A közlekedési társaság szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 3-án és 4-én, 10-én és 11-én, valamint 17-én és 18-án kell pótolni a hévet, mert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Budapest–Esztergom-vasútvonal felújításának részeként átépíti az Aquincum megállóhelypárt. A Batthyány tér és Békásmegyer között H5, az Árpád híd és Békásmegyer között pedig H5B jelzéssel fognak járni a pótlóbuszok.

Az átépítés után a Batthyány tér felé új helyen, a Zsófia utca torkolata után lesz az aquincumi hévmegállóhely. A másik irányban csak átalakítják a jelenlegi megállót. Szeptember végétől emiatt három hétre lezárják a peront, így a Szentendre felé közlekedő hév addig nem fog megállni Aquincumban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.