Jávor Benedek szerint lehallgatják őt

Az EP-képviselő szerint elkezdték visszajátszani telefonbeszélgetését az elejéről.

MNO
2015. 09. 24. 8:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebookon számolt be róla az EP-képviselő, hogy szerinte lehallgatják őt. Mint közzétette: „Amikor egy civil jogvédővel beszélsz telefonon, majd a vonal szakadozni kezd, és váratlanul elkezdi visszajátszani a beszélgetéseteket az elejéről, miközben az ember, akivel telefonáltál, felhív a másik telefonodon – na az priceless. Én nem vagyok túl paranoid, és sok minden furcsaságot ráfogok a vacak roamingra meg a szolgáltatókra, de a szolgáltatók konkrétan nem rögzítik a beszélgetéseteket, tehát vissza sem tudják játszani. Másvalaki viszont ezek szerint rögzíti, és ez nem az első, nem is a második ilyen eset volt. Úgyhogy ha szabadna látnom a bírósági határozatot a lehallgatásom engedélyezéséről. Vagy az igazságügy-miniszter hozzájárulását.”

Nem Jávor az első ellenzéki politikus, aki hasonlóról számolt be. A 2014-es parlamenti választás előtt a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs vélekedett úgy, hogy lehallgatják őt. Mint tavaly februárban a Facebookon írta: „Az ATV-ből hazafelé utazva a taxiban egy barátommal beszéltem telefonon, amikor 20.39-kor a beszélgetésünket egy olyan hang szakította meg, mintha víz bugyborékolna. Pár másodpercig hallgattam, hátha véget ér, majd letettem a telefont. Kis idő múlva visszahívott barátom, aki azt közölte, hogy amíg én bugyborékolást hallottam, ő pár másodpercig a saját beszélgetésünk gyorsított felvételét. Ez még akkor is jó jel, ha nyilván törvénytelen a lehallgatásom.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.