Jogi lépéseket tesz a Mahir

Megdöbbent és felháborodott a Mahir Cityposter Kft. a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésén.

MNO
2015. 09. 30. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már beszámoltunk, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén hozott döntés értelmében szerződést bont a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel a Fővárosi Önkormányzat. A döntés szerint a szerződést október 31-ével mondja fel a Fővárosi Önkormányzat, és egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat.Íme, a Mahir Cityposter Kft. szerda délutáni közleménye, amelyet változtatás nélkül közlünk.„Társaságunk megdöbbenéssel fogadta a Budapest Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének határozatát, mely alapján a MAHIR Cityposter Kft.-vel 2006. szeptember 28. napján megkötött, hosszú távú szerződést rendkívüli felmondással fel kívánja mondani. Figyelemmel arra, hogy a tárgyi szerződést Társaságunk folyamatosan és szerződésszerűen teljesíti, továbbá az elmúlt 9 évben Társaságunk felé a Fővárosi Önkormányzat részéről semmilyen kifogás nem érkezett, így a felmondást és annak indokait Társaságunk nem tudja elfogadni.A MAHIR Cityposter Kft. a lakosság számára ingyenes internet elérést biztosító, valamint légszennyezettséget kijelző, jelenleg is kifogástalanul működő ún. kombinált hirdetőoszlopait a Fővárosi Önkormányzattal évekkel ezelőtt írásban leegyeztetett, általuk jóváhagyott műszaki megoldással és helyszíneken valósította meg. A Fővárosi Önkormányzattal kötött szerződésben meghatározott díj összegét, annak elszámolását, továbbá a szerződés alapján Társaságunk által a Fővárosi Önkormányzat részére biztosított egyéb többletszolgáltatások értékét a Fővárosi Önkormányzat sosem kérdőjelezte meg, az éves díj és árbevétel-megosztás módosítását nem kezdeményezte, elszámolásunkat minden esetben elfogadta, azt ellenőriztetni sem könyvvizsgálóval, sem más módon kívánta, azt soha nem is kezdeményezte, holott erre a szerződésünkben biztosított, kifejezett jogosultsággal rendelkezik.Társaságunk számára különösen felháborító, és a döntés törvényes jogi-szakmai indokainak hiányát, egyben valós mögöttes indokát jelzi a közgyűlési előterjesztés írásbeli indokolásának Társaságunk tulajdonosi szerkezetére, tulajdonosunk személyére, ill. egyéb gazdasági érdekeltségeire vonatkozó, azt kifogásoló megállapítása.Figyelemmel arra a tényre, hogy a szerződés felmondása nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti, Társaságunk a felmondás kézhezvételét követően haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket törvényes jogainak megóvása, valamint jogos igényeinek érvényesítése érdekében.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.