Kimondták: Habony Árpád közszereplő

A miniszterelnök bizalmasa pert veszített az Index ellen.

MNO
2015. 09. 21. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habony Árpád panaszában arról írt, hogy olyan kép jelent meg róla, melynek közléséhez nem járult hozzá, a Fővárosi Törvényszék viszont teljes mértékben elutasította Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának keresetét – számolt be róla az Index. A tanácsadó kifogásolta, hogy egy cikket a róla két évvel ezelőtt készült képpel és videóval illusztráltak, ezzel pedig egy olyan „individualizált audiovizuális képfelvételt” mutattak be, melynek közléséhez nem járult hozzá. Habony felrótta, hogy a kép nem közéleti vagy tömegrendezvényen készült, az ő személyét helyezte a középpontba, és magánéleti élethelyzetben ábrázolta.Habony bocsánatkérést és a kép használatától való eltiltást várt, valamint a perköltségek megtérítését, keresetét viszont elutasították. Az Index jogi képviselője azzal érvelt, hogy Habony politikai közszereplő, életvitele nincs összhangban a látható jövedelmével, közéleti szerepvállalása miatt pedig ez nyilvános vita tárgya. A bíró kimondta, hogy Habony közéleti szereplőnek számít, és csak korlátozottan hivatkozhat személyiségi jogainak védelmére. Szerinte Habonynak tűrnie kell, ha megjelenik az Index videóján.Az ítélet nem jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.