Kitartanak Orbánék a különadók mellett

Magyarország szeretné megvédeni a dohányipari egészségügyi hozzájárulást, illetve az élelmiszerlánc felügyeleti díjat.

MTI
2015. 09. 02. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifejtette, Brüsszel az összes magyarországi különadót megtámadta, ezért nem meglepő, hogy a dohányipari különadók alkalmazását is fel kellett függeszteni.Addig pedig, amíg ez az egyeztetés zajlik, természetesen tiszteletben tartjuk a bizottságnak azt a döntését, hogy nem szabad beszedni ezeket az adókat – mondta.A helyettes államtitkár meggyőződését fejezte ki, hogy mind a két közteher jól célzott volt, megfelelő célokat szolgál és így összhangban van a tagállamok adózási önállóságára vonatkozó uniós alapelvvel.Pankucsi Zoltán sajnálatosnak mondta, hogy egy országnak az adózási önállóságát a brüsszeli bürokrácia folyamatosan vitatja és minden eszközzel megpróbálja kétségbe vonni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.