Kormányváltó hangulatot vár a Jobbik

A 2018-as választás elsősorban a korrupcióról fog szólni, kormányváltó hangulat lesz – mondta Vona.

MTI
2015. 09. 30. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik elnöke közölte: Magyarországon addig nem lesz semmiféle előrelépés, amíg a korrupciót fel nem számolják, a politikai elszámoltatást el nem végzik, mert addig „mindenféle jó szándékú javaslat és elképzelés gellert kap”.

Vona Gábor kérdésre kifejtette: a következő parlamenti választásig a legfontosabb feladatnak a belső fegyelem megerősítését, a kormányzóképesség megmutatását és a párt nemzetközi elismertségének növelését tartja.

A migrációs helyzetről szólva megismételte: a párt már az előző ciklusban jelezte, hogy probléma alakulhat ki a bevándorlásból, Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere volt az első, aki a kerítésépítés szükségességét felvetette. „A kormány a mi javaslatainkat valósítja meg a migrációs válság kezelésében” – mondta.

Hangsúlyozta: Magyarországnak nem feladata és súlyánál fogva nem is kötelessége megoldani a válsághelyzetet, csak az a dolga, hogy a magyar nemzetet megvédje. Vona Gábor szerint a migrációs válság rávilágított arra, hogy az „EU összeomlott, nem képes üzemszerűen működni”.

Kifejtette: a Jobbik javaslata szerint szükség lenne arra, hogy hatósági ellenőrzés mellett, szigorú szűrés után, törvényi felhatalmazás alapján magyarországi magyar civilek is bekapcsolódhassanak a határvédelembe. Emellett javasolják, hogy ha valaki önkéntes alapon honvédelmi ismereteket szeretne szerezni, erre lehetősége legyen, mert szükség van „rendkívüli helyzetben mozgósítható emberekre” – húzta alá.

A földkérdésről szólva Vona Gábor elmondta: a leghatározottabban elutasítják a kormánynak az Országgyűlés megkerülésével tervezett „földprivatizációs elképzeléseit”, mert attól tartanak, hogy politikai lojalitás alapján adnák el a földeket, és ezzel Magyarország elveszítené az eszközeit a mezőgazdaság és az élelmiszeripar irányítására.

A Quaestor-botrányról szólva kijelentette: továbbra is várják a fideszes nyilatkozatokat arról, hogy a kormánypártból valaki néhány nappal a bedőlés előtt menekített-e ki pénzt.

A férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulásával kapcsolatos népszavazásról szóló alkotmánybírósági határozatról pedig azt mondta: elkeserítőnek tartja, hogy a magyar igazságszolgáltatás ilyen durván beavatkozott az aláírásgyűjtésbe, ami szerinte politikai nyomásra történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.