Kulcsár-ügy: megkezdődött a vádbeszéd

Sokmilliárdos sikkasztás vádjával több mint egy évtizede indult meg az eljárás.

MTI
2015. 09. 03. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várhatóan egész napos vádbeszéd után szeptember-októberben kerülhetnek sorra a sértetti képviselők felszólalásai, a védőbeszédek és a vádlottak utolsó szó jogán előadott nyilatkozatai.

Az elsőfokú ítéletet feltehetően még az ősz folyamán kihirdeti a Fővárosi Törvényszék.

A csütörtöki tárgyalás elején a bíróság engedélyezte Rejtő E. Tibor vádlottnak, a K&H Bank korábbi elnök-vezérigazgatójának, hogy távollétében folyjék tovább az eljárás. Rejtő E. Tibor a tárgyaláson elmondta, hogy több súlyos orvosi beavatkozáson esett át, majd a bíróság engedélyével távozott.

A per elhúzódó jellegét érzékelteti az is, hogy a vádlottak adatainak egyeztetése során kiderült: időközben többen elváltak, megnősültek, nyugdíjba mentek, vannak, akik megromlott egészségi állapotuk miatt nem tudnak részt venni a tárgyaláson, és olyan is, aki elhunyt, egyes vádlottak eltartásra szoruló kiskorú gyermekei pedig már felnőttek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.