Kulcsárnál csak jelzésértékű büntetés indokolt?

Kulcsár Attila felmentését kérte védőbeszédében az elsőrendű vádlott ügyvédje.

MTI
2015. 09. 22. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyvéd hangsúlyozta: nem állítja, hogy Kulcsár Attila ártatlan, de a benyújtott vádirat alapján nem lehet elítélni. Ha a bíróság mégis kimondaná Kulcsár bűnösségét, akkor viszont a védő szerint a jelentős időmúlásra való tekintettel már csupán jelzésértékű büntetés lehet indokolt.Kulcsár Attila 2003 óta összesen mintegy hét éven keresztül állt kényszerintézkedés – letartóztatás, házi őrizet vagy lakhelyelhagyási tilalom – hatálya alatt, így az adható kedvezmények figyelembevételével esetében már hozzávetőleg 4-5 évnyi szabadságvesztés letöltöttnek tekinthető.A büntetőper csütörtökön védőbeszédekkel folytatódik, elsőfokú ítélet novemberben várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.