LMP: Még nagyobb szintre emelkedik az uniós pénzek szórása

Az LMP a roma felzárkóztatásra szánt európai uniós források még nagyobb herdálására számít, miután a kormány „a szabálytalanul költő” Országos Roma Önkormányzattól elvéve a feladatot, a Türr István Képző és Kutató Központra (TKKI) bízta a további pályázatok gondozását.

MTI
2015. 09. 26. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője szombaton, az azonos témában tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon nyilatkozva azt mondta, hogy a TKKI még az ORÖ-nél is nagyobb herdálást folytat.

Kifejtette: az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézménye 7000 négyzetméternyi terület hóeltakarítására és síkosságmentesítésére 25 millió forintért adott megbízást egy reklámkampányok tervezésére szakosodott cégnek.

Összehasonlításképpen megjegyezte: Szekszárdon ez a feladat évente 40 millió forintjába kerül a városnak.

Hozzátette: a TKKI egy másik céget 8 millió forintért bízott meg az ózdi telephelyének parkgondozásával.

A képviselő közölte azt is: személyes felelősségre vonást is vár az Emmitől, miután a tárca megállapította, hogy 272 millió forint értékben talált szabálytalanságot az ORÖ által gondozott Híd a munka világába programmal kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.