Magyar–román: újabb embert ítéltek börtönre

Eddig összesen tizenkét embert állítottak bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt.

MTI
2015. 09. 24. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint a 39 éves férfi tagja volt a rendőröket támadó agresszív csoportnak, ennek során legalább három alkalommal követ, majd egy sörösüveget dobott a jogszerűen intézkedő, dobótávolságon belül álló rendőrök felé. A terhelt a támadás során maszkot viselt. Az ügyészség a férfit azonosította, gyanúsítottként kihallgatta, majd csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, 800 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint öt évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

A mérkőzés előtti napon, illetve a meccs napján a rendőrökkel szembeni támadásokkal összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig összesen tizenkét embert állított eredményesen bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt. Közülük öt vádlottat a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre, a további hét terheltet felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyúttal határozott időre eltiltotta őket a sportrendezvények látogatásától, írta a fővárosi főügyész. A rendőrség szeptember 7-én azt közölte, hogy összesen százhúsz embert keresnek a labdarúgó-mérkőzés előtt a belvárosban történt garázdaság miatt. A közlemény szerint a BRFK csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A gól nélküli döntetlennel végződött Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a budapesti Groupama Arénánál. A mérkőzés előtt, alatt és utána is egy 1500-2000 fős csoport tagjai rendszeresen és tartósan támadták a biztosításban részt vevő rendőröket. Üvegeket, pirotechnikai eszközöket, köveket és a földből kitépett közlekedési jelzőoszlopokat dobáltak feléjük. A rendőrség a meccset követő éjszaka ötvenegy ember állított elő a rendbontások miatt. A történtek során a szurkolók és a rendőrök közül összesen harmincnyolcan sérültek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.