Medián: Elhúzott a Fidesz

A nyári hónapok politikai fejleményeiből a Fidesz profitálhatott a legtöbbet.

MTI
2015. 09. 30. 21:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a közvélemény-kutató intézet honlapján szerdán közzétett összegzésben olvasható, a kormányoldal főleg a Jobbiktól halászhatott el támogatókat: az ellenzéki párt népszerűsége a májusban mért rekordmagasságról, 16 százalékról 13 százalékra esett vissza, de még így is második. Annak ellenére előzi meg az MSZP-t, hogy annak támogatottsága a májusi megingás után most ismét 11 százalékra emelkedett, miközben a többi ellenzéki párt még inkább háttérbe szorult, a támogatottságuk valamelyest csökkent. A pártpreferenciával nem rendelkezők aránya viszont alig változott májushoz képest, jelenleg 34 százalékon áll.„Míg az elmúlt hónapokban főleg a kormány menekültügyi intézkedései uralták a híreket, május óta 33-ról 38 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy érzik, a kabinet jól végzi a munkáját. Ezzel összhangban azok aránya is emelkedett – 31-ről 35 százalékra –, akik szerint ma Magyarországon jó irányba mennek a dolgok” – írják a szeptember 11. és 15. között készített felmérés eredményeit összefoglalva.A politikusok népszerűségi rangsorában a legtöbb kormánypárti politikus kedveltsége javult májushoz képest. Az élen továbbra is Áder János köztársasági elnök található, akit Orbán Viktor miniszterelnök, majd Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter követ. A lista első felében csupán Vona Gábor (Jobbik) és Karácsony Gergely (PM) képviseli az ellenzéki oldalt. Az elmúlt időszak legnagyobb visszaesését egy fideszes politikus könyvelhette el: a felmérés kezdete előtt néhány nappal lemondott Hende Csaba kedveltsége a májusban mért 27-ről 19 százalékra zuhant.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.