Még a liberálisok sem tartják indokoltnak Magyarország megbüntetését

Nem lát okot Magyarország megbüntetésére Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke.

RZ
2015. 09. 23. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guy Verhofstadt rendszeresen bírálja az Orbán-kormány politikáját, most éppen az ország jogait korlátozó 7. cikkelyt is bevetné, mivel szerinte a legutóbbi jogszabály-változtatás értelmében a magyar rendőrök és katonák lőfegyvert is bevethetnének a migránsok ellen. Ismert, az Országgyűlés hétfőn a rendőrségnek és a honvédségnek is új jogosítványokat, valamint feladatokat adott a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idejére.

Mint azonban Fodor Gábor is írja levelében, a honvédelmi törvény módosítása valóban kiterjeszti a honvédség jogkörét számos tekintetben, de fegyverhasználatra – a jogos önvédelem speciális esetétől eltekintve – nem jogosítja fel a katonaságot.

Kijelenti ennek ellenére, hogy a liberálisok határozottan és folyamatosan bírálják a magyar kormány menekültpolitikáját és különösen annak gyakorlati alkalmazását, az európai alapértékeknek és az emberiesség szempontjainak sajnos gyakori megsértését.

A 7. cikkelyhez köthető eljárást az európai alapértékek súlyos sérelme esetén lehet megindítani egy tagállammal szemben, és egy többlépcsős folyamat végén akár az adott tagállam kizárását is lehetővé teszi az uniós döntéshozatalból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.