Meghalt Rácz Margit

A neves közgazdászt 68 éves korában érte a halál.

MTI
2015. 09. 21. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rácz Margit 1981 óta dolgozott a Világgazdasági Intézetben, 1991-től vezette az integrációs kutatócsoportot. Kutatásaiban központi szerepet töltött be az Európai Unió bővítésének, valamint Magyarország uniós csatlakozási és beilleszkedései folyamatának nyomon követése, emellett vizsgálta a monetáris unió kialakulását és az eurózóna válságát is.

Az 1970-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elméleti közgazdasági és tervezési szakán végzett kutató oktatott a Szolnoki Főiskolán és a Budapesti Corvinus Egyetemen is. 1980-ban szerezte meg a közgazdaság-tudományok kandidátusa címet.

Az általa vezetett kutatásokból számos hazai és külföldi publikáció, kiadvány született. Az elmúlt években számos alkalommal nyilatkozott az euróválságot érintő kérdésekben. Munkásságának elismeréseként 2014 augusztusában a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Rácz Margit búcsúztatása szeptember 25-én 12 óra 45 perckor kezdődik a rákospalotai temetőben. A közgazdászt az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja (MTA KRTK) saját halottjának tekinti – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.