Migránsokat rúgott fel egy operatőr Röszkén

Gyermekével futó migránst gáncsolt el egy kamerázó nő Röszkénél. Az N1 televízió munkatársa volt a tettes.

MNO
2015. 09. 08. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidensről a német RTL riportere tett fel egy kevesebb mint fél perces videót a Twitterre.

Lage in #Roeszke #Hungary weiter schlimm - Polizei überfordert - Flüchtlinge durchbrechen Polizeikette - Verletzte! pic.twitter.com/GlMGqGwABb

Ma ismét rengeteg migráns tört ki a röszkei regisztrációs pontról, a videón az látható, ahogy az egyik csoporttal együtt futó, vélhetően arab férfi egy kamerázó nő felé tart, de mielőtt odaér, az operatőr kitér előle, belerúg a férfi lábába, aki elesik.

A Jobbikhoz közeli N1TV felvételén úgy látszott, hogy a felvétel készítője rúgta földre a rohanó menekültet, és vele együtt a gyermekét.

Ezen a videón látható, hogy a sajtómunkás messze nem csak ebben az incidensben volt érintett.

Időközben az N1TV Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, melyet Kisberk Szabolcs főszerkesztő jegyez:

„Az N1TV munkatársa a mai napon elfogadhatatlanul viselkedett a röszkei gyűjtőpontnál. Az operatőr munkaviszonyát, rendkívüli felmondással a mai napon megszüntettük. Az ügyet részünkről lezártnak tekintjük.”

Érdeklődtünk a főszerkesztőnél a rugdosódó nevéről, elérhetőségéről, hogy megkérdezzük tette okáról, de egyelőre nem kaptunk választ. Az N1TV tudósítását László Petra, és Perge Henrietta készítette, előbbi volt az operatőr. Kerestük telefonon az üggyel kapcsolatban, de mindeddig nem értük el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.