MSZP: pozitív semlegesség

Megosztottak a baloldali szavazók a migrációs kérdésben, emaitt a párt kommunikációs szinten nagyon nehéz helyzetben van.

Katona Mariann
2015. 09. 21. 3:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozitív semlegesség – információink szerint ezekkel a szavakkal jellemezte az MSZP hozzáállását a migrációs helyzet kezeléséhez Tóbiás József a szocialisták országos választmányának szombati ülésén. Úgy tudjuk, a pártelnök és Botka László választmányi elnök is elégedetten nyilatkozott arról, ahogyan az elmúlt időszakban kezelték a témát. Forrásaink szerint ugyanakkor a pártvezetés kockázatminimalizáló politikája arra sem elég, hogy a még meglévő szavazóbázist megtartsák. A kritikusok úgy vélik, az MSZP gyakorlatilag láthatatlan, szemben például a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval.Informátoraink ezzel kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet, hogy az MSZP kommunikációs szinten nagyon nehéz helyzetben van, a baloldali szavazótábor ugyanis erősen megosztott abban a tekintetben, hogy milyen eszközökkel kell kezelni a migrációs helyzetet. Jelentős hányaduk például támogatja a kerítésépítést, de a rendőrség és a katonaság mozgósításával is egyetért. Az MSZP ugyanakkor a kabinet intézkedései mellett sem teheti le a voksát, mert ha az irányokat jónak is tartják, a megvalósítás formáját már nem.A szocialista párton belül információink szerint továbbra is sok kritika éri Tóbiás Józsefet. A leggyakoribb bírálat, hogy az elnökség valójában csak formálisan ülésezik (sokszor határozatképtelenek a tanácskozások), a pártot pedig lényegében egy szűk kör, az elnök mellett Baja Ferenc és Szekeres Imre irányítja. Több forrásunk is említette emellett, hogy vidéken anyagi nehézségekkel küzdenek, mert a pártvezetéstől nem kapnak megfelelő forrásokat. Arról is beszéltek, hogy egyes pártirodáknak segítség hiányában saját maguknak kell gondoskodniuk még a közüzemi számlák kifizetéséről is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.