Nem lehet vonattal Nyugatra utazni Budapestről

Budapestről nem indulnak közvetlen vonatok Nyugat-Európába – közölte a MÁV-Start.

MNO
2015. 09. 03. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága érdekében úgy döntött, hogy mostantól további intézkedésig nem közlekedteti a Budapestről Nyugat-Európába tartó közvetlen járatait. A nemzetközi jegyeket a menetrend szerinti belföldi járatokon elfogadják– írta közleményében a vasúttársaság. Kerestük a MÁV-Start Kommunikációs Igazgatóságát és szóvivőit, hogy megtudjuk, pontosan honnan, hová és várhatóan meddig nem közlekednek a vonatok Nyugat-Európába, ám vagy nem vették fel a telefont, vagy ki voltak kapcsolva.Váczi Viktor, a MÁV Zrt. helyettes szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a jelenlegi helyzetben Nyugat-Európába csak a nyugati, illetve az északi határ közvetlen közelében lévő állomásokról lehet utazni külső vasúttársaságokkal, Hegyeshalomról és Szobról. Azért fogadják el a belföldi járatokon a nemzetközi jegyeket, hogy ezekre az állomásokra el tudjanak jutni a Nyugat-Európába tartó utasok. A döntés miatt ezek a járatok külföldi szakaszukon is késhetnek – tette hozzá.Eközben a Keleti pályaudvart kinyitották, beözönlöttek a migránsok az épületbe, a rendőrök pedig elvonultak a területről (a 444 három rendőrt látott a helyszínen, kettőt a bejáratnál, egyet a pályaudvaron). Hiába nyomultak be több százan a Keletibe, ugyanis nem tudnak Nyugatra utazni közvetlen járattal. A Euronews élő közvetítésében azt láttuk, hogy a migránsok egymást taposva nyomultak fel egy Keleti pályaudvar–Lökösháza feliratú szerelvényre.Az Index információi szerint „a Berlinből érkező nemzetközi vonat Vácon megállt, majd az utasokkal közölték, hogy át kell szállniuk egy személyvonatra, amely a Nyugati pályaudvarra futott be”. A 444 szerint nem sokkal ezelőtt bemondták a pályaudvaron magyarul és angolul, hogy nem indul több vonat Nyugat-Európába.Bármilyen információval rendelkeznek a vonatokról, kérjük, írják meg a [email protected] email-címre. Köszönjük!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.