Nem lett kész időben a dél-balatoni vasút

Jövő péntek estig érvényben marad a vágányzár, még egy hétig pótlóbuszok közlekednek a vonalon.

MTI
2015. 09. 25. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szeptember 4-én tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a többi között biztosítóberendezési munkálatok miatt szeptember 26-áig Lepsény és Szántód-Kőröshegy között vágányzár lesz érvényben.A Mávinform most azt írta, hogy a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonal Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti szakaszán a szeptember 12-én megkezdett és eredetileg most péntek éjfélig tervezett pályafelújítási munkákat műszaki okok miatt a kivitelező nem tudja befejezni.A szerelvények továbbra is a módosított menetrend szerint közlekednek, valamennyi vonat helyett Lepsény és Szántód-Kőröshegy, valamint Ádánd és Siófok között autóbuszok szállítják az utasokat. A vasúti pályát előreláthatólag csak jövő pénteken éjfélkor adják át a vonatforgalomnak – közölték, hozzátéve: a dél-balatoni és a Kaposvár–Siófok vonalon várhatóan október 3-án, szombaton változik újra a menetrend, akkortól nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállni.A Mávinform közleménye szerint a folyamatban lévő fejlesztésnek, továbbá a Kelenföld és Székesfehérvár között már elvégzett rekonstrukciónak köszönhetően Budapest és Siófok (Zamárdi) között a korábbi 105-114 percről már idén 80-89 percre csökken az utazási idő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.