Novák Katalin: Négy év alatt 28 milliárd ment bölcsődeépítésre

A ráfordítások miatt csak a dél-alföldi régióban 30 százalékkal nőtt a férőhelyek száma

MTI
2015. 09. 23. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkavállalás és a gyermeknevelés együttes feltételeit a gyed extrának köszönhetően 2014-ben teremtették meg, ez kiegészült azzal, hogy egy komoly óvoda- és bölcsődeépítési programot kezdett a kormány – mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy a kormány nem tud mindent egyedül megoldani, ehhez kell az önkormányzat, kell egy város elköteleződése, felelős gondolkodása, és kellenek olyan vállalatok is, ahol emberként tekintenek a munkavállalóra, és nézik azt is, hogy a munkavállalónak családja is van.Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy újabb vállalati bölcsődéket és óvodákat tudnak átadni, amelyek építéséhez a kormány támogatást fog nyújtani.Thomas Geier gyárigazgató elmondta, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. felelős vállalatként szeretne aktív szerepet vállalni a régió életében. Megfogalmazása szerint „bezárult egy kör”, hiszen a születéstől kezdve az óvodás- és iskoláskoron keresztül a duális képzést megvalósító főiskolai képzésig, majd a gyárban történő munkavállalásig teljes életpályát biztosít a Mercedes-Benz Kecskeméten. Közölte, hogy ettől az évtől a Mercedes-Benz általános iskolája kitárta a kapuit a magyar gyermekek előtt is.Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz–KDNP), Kecskemét polgármestere emlékeztetett a Mercedes-Benz jelmondatára – Legjobbat vagy semmit! –, hozzátéve, hogy a közös óvoda- és bölcsődeépítéssel a legjobbat mutatja meg a beruházás a kormány, a gyár és Kecskemét összefogásával.Kiemelte, hogy a városban százezer lakosra vonatkoztatva a gazdasági válság idején is a legtöbb gyerek született.Kecskemét 31 óvodájában több mint 3600 gyermek kezdte meg szeptember 1-jén a nevelési évet. A polgármester utalt Thomas Geier szavaira, hozzátéve, hogy a kör teljes lesz, de a minőségi javítás nem fejeződik be, mert a most kezdő főiskolások már egyetemi diplomával fejezhetik be tanulmányaikat.A Széchenyi 2020 program keretében készült el a Mercedes-Benz gyár óvodája, mintegy 250 millió forintos támogatással és a vállalat azonos mértékű beruházásából. A „Csillag” Bölcsőde és Óvoda 28 gyermek bölcsődei és 40 további gyermek óvodai ellátását teszi lehetővé. A bölcsőde-óvoda komplexum a gyár 440 hektáros kecskeméti telephelyének határvonalán belül, csaknem 4000 négyzetméteres, saját tulajdonú területen épült fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.