Orbán stratégiailag dörzsölt

A Die Presse szerint a magyar miniszterelnök arra használja a menekültválságot, hogy a tekintélyelvű európai jobboldal vezéralakjává váljon.

MTI
2015. 09. 30. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa – írja a szerző, és hozzáteszi: egy olyan valaki, akit a napi politikán túlmutató magasabb cél vezet, és aki taktikailag átgondolja cselekedeteit annak érdekében, hogy elérje a célját.A szerző szerint azonban a liberálisok szemében ez a vezető nem közülük való, nem támogatja a szabadságot és az emberi jogokat, hanem a másik oldalon áll.Orbán stratégiailag dörzsölt, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens – írja a kommentár szerzője, aki szerint a miniszterelnök a magyar határoknál távolabb tekintve gondolkodik, és ez különbözteti meg azoktól, akiknek jelenleg szavuk van Európában.A szerző kiemeli: gazdaságilag Magyarország nem játszik nagy szerepet, kulturálisan inkább bezárkózó, csak a menekültválság következtében került taktikailag és ideológiailag a figyelem központjába.A cikkíró úgy véli, Orbán véget akar vetni a liberális Európának, és sokan vannak, akik ebben segíteni akarnak neki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.