Rács mögött marad Tarsoly Csaba

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntésével megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Horváth Csaba László
2015. 09. 29. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk értesülései szerint a Fővárosi Törvényszék jogerős döntésével megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely házi őrizetre enyhítette volna a brókercég gyanúsítottjaival szembeni kényszerintézkedést.A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, a törvényszék pedig az ügyészekkel értett egyet. A jogerős döntés értelmében Tarsolyék továbbra is letartóztatásban maradnak. Lapunk értesülését a Fővárosi Főügyészség megerősítette, Bagoly Bettina a szervezet szóvivője elmondta: a gyanúsítottak fogva tartását december 29-ig hosszabbította meg a törvényszék.Ismert, a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a bíróság. Ezt megelőzően a jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt.Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.