Rendkívüli ülés jöhet a bevándorlás ügyében

A kormánypárti képviselők három indítvány mielőbbi elfogadásával indokolták a javaslatot.

MTI
2015. 09. 22. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli ülésen Kövér László házelnök – kedd este közzétett – napirendi javaslata szerint elfogadhatják azt a fideszes javaslatot, amely az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyekre a Szegedi Járásbíróság mellett Pécsett és Zalaegerszegen is megjelöl illetékes bíróságokat. Az indítványt benyújtó Tuzson Bence a bíróságok terhelésének csökkentésével indokolta a javaslatot.A határozathozatal után együttes általános vitát folytatnak a képviselők a tárcák felsorolásáról szóló jogszabályról és a 2015-ös központi költségvetés módosításáról. Mindkét javaslat azzal van összefüggésben, hogy önálló minisztériumként alakul meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint az általános politikai koordinációt ellátó tárca.A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke Rogán Antal, a Fidesz eddigi frakcióvezetője lesz október elsejétől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.