Rendőrautókat és egy vízágyút is megrongáltak a szurkolók

Több mint negyven embert állított elő a rendőrség. Harmincnál többen – köztük rendőrök – megsérültek.

MTI
2015. 09. 05. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleményében azt írta: a rendbontók közül tizenöten, a rendőrség állományából tizenheten sérültek meg. Hat rendőrt kórházban ápolnak. A garázda szurkolók huszonegy szolgálati járművet és egy vízágyút is megrongáltak.

Mint kiemelték: a Groupama Arénában megrendezett mérkőzés rendőri biztosítása során a rendőrség azonnal reagált a nagy létszámú szurkolói rendbontásra. A nem végleges összesítés szerint a rendőrség negyvenkét embert állított elő többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt – olvasható a rendőrségi közleményben.

A gól nélküli döntetlennel végződött Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken, vízágyút és lovasrendőröket is bevetettek. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a Groupama Arénánál. Ekkor a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a környék takarítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.