Szanyi a Fidesz és az MSZP szövetségéről

A szocialisták európai parlamenti képviselője sorra vette a kormányfő által javasolt hat pontot.

Katona Mariann
2015. 09. 30. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták európai parlamenti képviselője ezért sorra vette a kormányfő által javasolt hat pontot, és arra igyekezett rávilágítani, hogy pártja mennyire mást kínál. Példaként azt hozta, hogy a kormányfő Törökországgal való kiemelt partnerségről beszél, míg a szocialista javaslat arra szorítkozik, hogy a válság sújtotta régiókban kell elősegíteni a normális élet feltételeit.

Kifejtette, hogy miközben a miniszterelnök szerint a menekülteket és a gazdasági bevándorlókat már a schengeni határokon kívül szét kellene választani, az MSZP inkább nagy kapacitású magyarországi ideiglenes menekülttáborok felállításában látja a megoldást. Az ellentétes javaslatok közé sorolta azt is, hogy míg Orbán Viktor Görögország határait védené uniós erővel, az MSZP az összes külső határt közös szervezettel védené.

Szanyi kitért arra is, hogy a kormányfő szerint minden uniós tagállamnak a közös kasszába való befizetéseit növelni, az uniótól kapott támogatásait pedig csökkenteni kellene 1 százalékkal, az MSZP „ehhez képest” közös pénzügyi alap létrehozását indítványozza, amelyhez a tagországok a költségvetéseik akár 1 százalékával járuljanak hozzá.

– Egy szó, mint száz, éljen a Fidesz–MSZP alkalmi szövetsége, amely az európai megoldások szintjén oly ártatlan, mint a ma született bárány. Meg lényegtelen is. Ha viszont ettől jobb kedvünk lett, akkor már megérte – közölte Szanyi saját pártja kommunikációját kritizálva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.