Szerződést bont a főváros a Mahirrel

Szerződést bontanak a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel.

MTI
2015. 09. 30. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés szerint a szerződést október 31-ével mondja fel a Fővárosi Önkormányzat, és egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat.Az ügyben a Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz a jelenlegi budapesti városvezetéssel szemben, mert szerintük a Fidesz–KDNP csak öt év késéssel kívánja felmondani a szerződést.Támogatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKK Közút egyes tevékenységeinek átszervezéséről szóló koncepciót szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A koncepció szerint a BKK Közút Zrt. látná el a jövőben az operatív közútkezelői feladatokat a BKK helyett, utóbbinak elsősorban közlekedésszervezőként kell jelen lennie a főváros integrált városüzemeltetési modelljében.A szerdai döntés értelmében ezentúl Budapest Közút Zrt. néven látják majd el a közútkezelési feladatokat. A BKK jelenlegi ellenőrzési feladatainak egy része a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósághoz (FÖRI) kerülne át. Az új rendszer a tervek szerint 2016. január elsejétől működhetne.Barátsági és együttműködési megállapodás született Budapest és a vietnami Ho Si Minh-város között a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében. A testület a Fővárosi Önkormányzat és Ho Si Minh-város népi bizottsága között szeptember 7-én megkötött barátsági és együttműködési megállapodást hagyta jóvá 29 igen, 2 tartózkodó szavazat mellett. A megállapodás értelmében a két város együttműködik a gazdaságfejlesztés, turizmus, kultúra, oktatás, városüzemeltetés és városi infrastruktúra területén.A Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta és megkötötte a mongóliai fővárosa, Ulánbátor és Budapest közötti együttműködési szándéknyilatkozatot, amelynek aláírására felhatalmazta a főpolgármestert. A testület 31 igen, 1 nem tartózkodó fogadta el az erről szóló előterjesztést. Az aláírandó dokumentum szerint a felek megvizsgálják az együttműködési lehetőségeket olyan területeken, mint a vízgazdálkodás, integrált vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés, árvízkezelés, ivóvíz- és szennyvízkezelés, vízminőség-gazdálkodás, vízügyi szakemberek oktatása, amelyek tekintetében Ulánbátor számíthat a magyarországi felsőoktatási intézmények és vállalatok szakértelmére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.