Szijjártó: Két ország terheli a magyar–szerb kapcsolatokat

Az eddiginél is szorosabb gazdasági együttműködésre törekszik Magyarország és Szerbia.

MNO
2015. 09. 23. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar–szerb barátság a migránsválság során felértékelődött, de fontos, hogy ennek a kapcsolatnak legyenek mindennapi kifejeződései is, olyan beruházások, amelyek közös erőfeszítéssel jöttek létre – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: a közös munka hozzájárul ahhoz, hogy Közép-Európa továbbra is az európai gazdaság motorja legyen.Aleksandar Vucic kiemelte: egyre több magyar beruházó van Szerbiában, és az országban zajló privatizáció iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. „Teljesen biztos vagyok abban, hogy Szerbia és Magyarország előtt nagyon szép közös jövő áll” – fogalmazott a szerb kormányfő. A gazdasági kapcsolatok méltatása mellett a politikusok a migránsválság okozta problémákra is kitértek.Szijjártó Péter szerint ezer szálon kötődik a magyar és a szerb gazdaság, világossá tették kollégájával, hogy a jelenlegi ügyek erre nem vethetnek árnyékot. A köztévének délben Szerbiában nyilatkozó külügyi és külgazdasági miniszter úgy látja, komoly kihívások elé néz a térség, Európának nincs közös és hatékony válasza. „Egy cipőben járunk, ugyanaz a két uniós ország okozza országaink nehéz helyzetét, Görögország és Horvátország” – fogalmazott. Szerinte Szerbia és Magyarország együttműködése soha nem volt ilyen jó, a nagy kihívásokkal terhelt időszak ellenére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.