Sztrájktárgyalásban áll az Emmi a szociális érdekképviseletekkel

Sok ezer munkavállaló érintett.

MTI
2015. 09. 26. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) csatlakozott a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) sztrájktárgyalásához. Mint írták, a megbeszélésen a két szakszervezet együttesen kezdeményezte az ágazati kollektív szerződés megkötését.A megbeszélésen – amelyen Nyitrai Imre, az Emmi szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke és Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára vett részt – szó volt még az ágazati és kiegészítő bérpótlékok jövő évi rendszeréről, valamint a munkaközi szünet és szabadságnapok kérdéséről is.Az Emmi emlékeztetett: a kormányzat és az érdekképviseletek rendszeresen tartanak egyeztetést, és a tárgyalásokat napokon belül folytatják.A közlés szerint Nyitrai Imre elmondta: ősszel nyújtják be az Országgyűlésnek a munkaközi szünetekre vonatkozó javaslatot, az ágazati életpálya további elemeit pedig 2016-ban véglegesítik. Reményét fejezte ki, hogy a napokban összeülő szociális ágazati érdekegyeztető fórum keretei között nemcsak e két szakszervezettel, hanem minden szereplővel folytatni lehet a közös munkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.