Vizsgálat indul a fogyatékossággal élő hallgatók jogairól

A MEOSZ több akadálymentes kollégiumi férőhely létrehozását szorgalmazta.

MTI
2015. 09. 24. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aáry-Tamás Lajos csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy e cél megvalósítása érdekében együttműködik az érintettek érdekvédelmi szervezeteivel, szakmai és tudományos műhelyekkel. Az oktatási jogok biztosa emellett konkrét vizsgálatot indított abban az ügyben, amelyben egy mozgássérült hallgató hónapokon keresztül sikertelenül keresett akadálymentes kollégiumi szállást tanulmányai idejére.Az esetet a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) kedden jelezte, a hallgatót ideiglenesen a szövetség székházában szállásolták el. A szervezet közleményében az esetet ismertetve több akadálymentes kollégiumi férőhely létrehozását szorgalmazta, azt írták, sürgősen ki kell alakítani súlyosan fogyatékos diákoknak megfelelő kollégiumokat Budapesten és a vidéki egyetemi városokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.