Vona: Népszavazást a kvótarendszerről!

Az európai uniós alapszerződés módosításának kezdeményezését kéri a kormánytól a Jobbik.

MTI
2015. 09. 25. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor kijelentette: a Jobbik elutasít mindenféle kvótarendszert, azt abszurd és rossz döntésnek tartják. Azt is mondta, hogy támogatják a kormányt, ha megtámadja a kvótákra vonatkozó döntést az Európai Bíróság előtt.

Meg kell fontolni egy népszavazás lehetőségét Magyarországon, ezzel is növelve a kormány mozgásterét és alkupozícióját

– tette hozzá. Az ellenzéki párt vezetője beszélt a negyvenéves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásról szóló, az Alkotmánybíróság által elutasított népszavazási kezdeményezésről is. Közlése szerint amennyiben a Jobbik 2018-ban kormányra kerül, ezt a kérdést újra napirendre veszik, mert „igazságos, megvalósítható és jó” lépése lett volna a magyar nyugdíjrendszernek.

Vona Gábor kitért a határőrség visszaállításának ügyére is. Úgy fogalmazott, hogy „nem normális és nem helyes, ha folyamatosan rendőrökkel és katonákkal védjük a magyar határt”. Azt mondta: ha „a történelem és a szükség határaink védelmét igényli”, akkor annyira rugalmasnak kell lennie Magyarországnak és a magyar államigazgatásnak, hogy létrehozzon egy olyan fegyveres szervet, amelynek ez a feladata; ez pedig a határőrség. Hangsúlyozta: a Csongrád, illetve Baranya és Somogy megyei példa bebizonyította, hogy a határok védelméhez kerítésre és élőerőre egyaránt szükség van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.