A vasutasok kaját, a MÁV-vezér kitüntetést kapott

Jutalmat és elismerést kaptak a migránshelyzetben helytálló dolgozók.

MNO
2015. 10. 22. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jutalomban részesül a menekülthelyzet kezelésében közvetlenül érintett és folyamatosan a megváltozott munkakörülményekben részt vett mintegy 1400 vasutas munkavállaló. A MÁV-csoport vezetőségi döntésének köszönhetően, a többletterhelés elismeréseként az érintett szolgálati helyeken, meghatározott munkakörben foglalkoztatott kollégák részére a vasúttársaság – egyszeri juttatásként – 20 000 forint értékben Étkezési Erzsébet-utalványt biztosít. Ezt a többletjuttatást a vasúttársaság munkavállalói a nekik járó valamennyi – a munkaszerződésükben és a Kollektív Szerződésben rögzített feltételek szerinti – munkabér és túlóradíj mellett kapják meg. A jutalom a 2015-ös negyedik negyedévi utalványosztással egyidejűleg jut el a munkavállalókhoz.

A vasúttársaság több vezetője is komoly elismerést vehetett át a migránsválság során végzett szakmai tevékenységéért. A mai napon Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Köz Szolgálatért Érdemjel arany fokozatában részesült a Belügyminisztériumtól az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából; Pál László általános vezérigazgató-helyettesnek pedig miniszteri elismerő oklevelet adományozott Pintér Sándor belügyminiszter. Október 21-én a MÁV-csoport három vezető szakemberének munkáját jutalmazta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter: Ughy Kálmán, a MÁV-START Zrt. technológiatervezési vezetője Közlekedésért Érdemérmet kapott; Ispán László, a Budapest-Keleti Csomóponti Főnökség vezetője, valamint Horváth László budapesti területi személyszállítási és vontatási igazgató miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.