Az MSZP a végsőkig küzd a népszavazásért

Nem adják fel, el akarják érni, hogy az emberek szava kényszerítse a Fideszt az üzletek vasárnapi kinyitására.

MTI
2015. 10. 22. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták ezt arra reagálva közölték, hogy Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság elé a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban benyújtott két népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét, mivel azok nem feleltnek meg az előírásoknak. Az egyik kérdést Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese nyújtotta be.

Az ellenzéki párt közleményében azt írta: a Fidesz-kormány csak halogatni tudja a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazást, megakadályozni nem. Jelezték, továbbra is fenntartják kérdésüket a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazás megtartásáról, mert az emberek kétharmada ellenzi ezt a káros és értelmetlen szabályozást.

Az elsőként Simonné Gercsényi Gabriella magánszemély nyújtott be népszavazási kérdést hitelesítésre kedden. Kérdése úgy szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?” Ezt a kérdést azért utasította vissza az NVI, mert ahhoz nem volt benyújtva üres aláírásgyűjtő ív, ez pedig elengedhetetlen feltétele az érvényes benyújtásnak.

Harangozó Tamás, azt a kérdést nyújtotta be: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

Az NVI elnöke ezt a beadványt is megvizsgálta, és a „párhuzamossági moratóriumra” hivatkozva utasította el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.