Becsvölgye és Hunya is új polgármestert választ

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap.

MTI
2015. 10. 02. 5:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Becsvölgyén azért kell időközi választást tartani, mert a település képviselő-testülete június 24-én feloszlatta magát. A választók vasárnap három polgármester- és tizenöt képviselőjelölt közül választhatnak, valamennyi jelölt függetlenként indul.

Hunyán a polgármester lemondása miatt írtak ki időközi választást. A település tavaly októberben megválasztott független vezetője, Petényi Szilárd Szilveszterné június 30-i hatállyal mondott le. A vasárnapi időközi választásra két független jelöltet vettek nyilvántartásba.

A szintén Békés megyei Battonyán és a Zala megyei Nemesapátiban roma települési önkormányzati képviselők lemondása miatt tartottak volna időközi választást, ám a választások jelöltek hiányában elmaradnak. Így a két település roma nemzetiségi választópolgárai legközelebb csak a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.