Időközi választásokat tartottak

Mindenhol a függetlenek nyertek, aránylag magas volt a részvétel.

MTI
2015. 10. 04. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig az önkormányzati képviselő-testület tagjaként tevékenykedő Bicsák Richárdot választották meg polgármesternek vasárnap a Zala megyei Becsvölgyén, ahol az új képviselő-testület összetételéről is döntöttek a szavazók – tájékoztatta a település jegyzője az eredményről az MTI-t.

Fazekas István elmondta: Becsvölgyén a képviselő-testület és a polgármester júniusban egyhangúlag szavazott az önfeloszlatásról, miután nem tudtak egymással együttműködni. A vasárnap rendezett időközi választáson a 668 szavazásra jogosult polgár közül 469-en voksoltak, közülük hárman érvénytelen szavazólapot adtak le. A három független polgármester-jelölt közül Bicsák Richárd a szavazatok 55 százalékát szerezte meg, az eddigi polgármester, Kovács Gyuláné 41 százaléknyi voksot gyűjtött, míg Farkas Vilmosra a választók 4 százaléka szavazott. A négytagú testületbe 15 jelölt közül új képviselőket is választottak a település lakói. A most bekerült tagok valamennyien függetlenek, ketten az eddigi képviselő-testületben is tagok voltak.

Hegedüs Roland független jelölt, korábbi önkormányzati képviselő nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Békés megyei Hunyán – tájékoztatta Uhrin Anna jegyző az MTI-t.

Közlése szerint a tisztségért ketten indultak, Hegedüs Roland 236, a szintén független Hegedűs Bence 97 szavazatot kapott. A településen az 570 választásra jogosult közül 336-an mentek el szavazni, három szavazat érvénytelen volt – mondta a jegyző. A faluban azért rendeztek időközi választást, mert Petényi Szilárdné, akit háromszor választottak polgármesterré, június 30-i hatállyal, családi okokra hivatkozva lemondott a tisztségről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.