Így lesz élő az európai integráció Navracsics szerint

A 8,5 milliárd forintos uniós beruházás keretében egy gyalogos aluljáró és egy 2,5 kilométer hosszú zajvédő fal is megvalósult.

MTI
2015. 10. 02. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa hangsúlyozta: a fejlesztés célja, hogy a Dunántúlt biztonságos út kösse össze az északolasz, a szlovén és a délosztrák térséggel. A nagyberuházás az eddigieknél sokkal élénkebb gazdasági kapcsolatok kialakulását teszi lehetővé, hiszen Európa egyik legdinamikusabban növekvő gazdasági térsége a magyar vállalkozások számára piacot, munkalehetőséget nyújthat.

Navracsics Tibor rámutatott: az európai integráció csak akkor tud élővé válni, ha nemcsak az intézmények együttműködését, hanem a polgárok szoros kapcsolattartását is jelenti, és ezen a területen nagyon fontos előrelépés ez a fejlesztés.

Az uniós biztos méltatta, hogy Horváth Balázs, a térség néhai országgyűlési képviselője sokat tett azért, hogy ez az útfejlesztés megvalósuljon, és Veszprém megye „be legyen kötve Európa vérkeringésébe”. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója tájékoztatása szerint Veszprém megyében 28,7 kilométeren fejlesztik a 8-as számú főutat Székesfehérvár és Herend között öt helyszínen. A székesfehérvári elkerülő 2016 nyaráig, a várpalotai elkerülő szakasz 2017-ig megvalósul – fűzte hozzá. A beruházásnak köszönhetően gyorsabbá válik a közlekedés, a fizikai elválasztósáv, valamint a Herendnél és Bándnál épült külön szintű csomópontok jóvoltából pedig elkerülhetőek a balesetek – jelezte a kommunikációs igazgató.

A 8,5 milliárd forintos uniós beruházás keretében egy gyalogos-aluljáró és egy 2,5 kilométer hosszú zajvédő fal is megvalósult, valamint két hidat átépítettek.

Jánszky László, Herend polgármestere (Fidesz–KDNP) arról beszélt, hogy a beruházástól az ipari park bővülését, munkahelyteremtést és ezzel a fiatalok elvándorlásának mérséklődését várják a településen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.