Ismét a budapesti Fazekas a legjobb középiskola

A gimnázium két alrangsorban is az első helyet szerezte meg.

MTI
2015. 10. 28. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eduline.hu oldalon szerdán közzétett összeállítás szerint az összesített rangsorban ismét élre került gimnázium kettő – a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérés, valamint a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított – alrangsorban is az első helyet szerezte meg.

A fővárosi iskolát az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium követi.

Hatodik helyre az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnáziuma került, hetedik a szintén fővárosi Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola, a nyolcadik a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium lett. A kilencedik helyen a fővárosi I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium, a tizediken pedig a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola végzett.

Az összesített rangsor mellett a csütörtökön megjelenő HVG-kiadvány közli a szakközépiskolák, az egyházi, az alapítványi, a két tanítási nyelvű, a köznevelési típusú sportiskolák és a gyakorlóiskolák rangsorát is, valamint a diákolimpiai eredmények, illetve a biológia-, fizika-, kémia- és informatika-OKTV-n szerzett helyezések alapján összeállított intézményi listát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.