Két településen is választanak

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak.

MTI
2015. 10. 04. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zala megyei Becsvölgyén azért kellett időközi választást kiírni, mert a helyi képviselő-testület június 24-én feloszlatta magát. A település 664 szavazópolgára három polgármester- és tizenöt képviselőjelölt közül választhat, valamennyi jelölt függetlenként indul.

A Békés megyei Hunyán a polgármester június 30-i hatállyal lemondott, emiatt kell időközi választást tartani. A település 570 választópolgára két polgármesterjelölt közül választhat, mindketten független jelöltek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.