Kovács Béla: A Fideszben már sokra vittem volna

A jobbikos EP-képviselő szerint semmilyen bizonyíték nincs ellene, áll a vádemelés elébe.

MNO
2015. 10. 21. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság szerdai számában jelent meg egy interjú „KágéBélával”, aki közölte, örül mentelmi joga felfüggesztésének, mert így bebizonyíthatja ártatlanságát. Hozzátette, ő lesz az első, aki felkeresi az illetékes katonai ügyészt, ha megérkezik az említett európai parlamenti (EP-) döntés Martin Schulz elnöktől.

Bár az EP múlt szerdán felfüggesztette Kovács Béla mentelmi jogát, de kimondta, hogy csak jogerős bírósági ítélet birtokában korlátozhatják a szabadságát. A mentelmi jog felfüggesztéséről kézfeltartással szavaztak a képviselők, csak Marine Le Pen pártjának két képviselője voksolt ellene.

A jobbikos EP-képviselő állítása szerint nem tudja, mivel gyanúsítják, ugyanis a mai napig erről sem szóbeli, sem írásos értesítést nem kapott. Szerinte a legfőbb ügyész birtokában nincs semmilyen bizonyíték ellene. – Értek volna tetten – közölte.

Kovács Béla hangot adott vélekedésének, miszerint ha a Fidesz tagja lenne, oroszbarát mentalitását tekintve magas pozíciót tölthetne be a pártban, így viszont potenciális ellenfelet látnak benne. „A kémkedéssel való gyanúsítás antidemokratikus fegyver a jelenlegi kormánypárt kezében” – fogalmazott. Hozzátette, az EP-ben nemcsak ellene, hanem mások ellen is folyik hasonló vizsgálat, köztük az EU-ellenesekhez tartozó litván Rolandas Paksas vagy a szintén litván Viktor Uspaskich liberális európai parlamenti képviselő ellen. Kovács Béla szerint azért büntetik őket, mert mindhárman jól beszélnek oroszul, és azon munkálkodnak, hogy javítsák ez Európai Unió (EU) és Oroszország kapcsolatait.

Arra a kérdésre, hogy a jövőben is az orosz érdekek védelmében fog-e fellépni, úgy fogalmazott, elsősorban a magyar érdekeket védi, de meggyőződése, hogy a kontinens nem lesz életképes Európa és Oroszország együttműködése nélkül. Hozzátette, az elmúlt másfél év eseményei semmilyen hatással nem voltak orosz kapcsolataira.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.