Megnehezíti a tolvajok dolgát a BKK

Kamerák felszerelésével és a szoftver módosításával biztonságosabbá tette a BKK a jegyautomatából való vásárlást.

MTI
2015. 10. 02. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központ pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint megjelentek olyan személyek, akik a készülékek eltömítésével próbálják megszerezni a vásárlás során visszajáró készpénzt. Emiatt a BKK úgy módosította az automata szoftverét, hogy a visszajáró bankjegyek kiadását követően a készülék hatvan másodpercet vár, ha ez idő alatt nem veszik el a bankjegyeket, akkor visszahúzza a pénzt.

A szoftvermódosításon túl új biztonsági kamerákkal is ellátták az automatákat annak érdekében, hogy az elkövetők mielőbb azonosíthatók legyenek, ugyanis a készülékek eltömítése és így a visszajáró pénz illetéktelen megszerzése is bűncselekménynek számít, és rendőrségi eljárás kezdeményezését vonja maga után.

Ezek mellett a BKK azt javasolja, hogy mindig győződjenek meg a vásárlók arról, hogy a bankjegyvisszaadó nyílás nincs-e valamilyen tárggyal eltömítve, illetve a fizetést követően első lépésben a visszajáró bankjegyet vegyék el az automatából, majd ezt követően az értékcikket és a visszajáró érméket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.