Mindenhol lesz hatásuk a migrációs ügyeknek

Az ország minden bíróságát érinti a migrációhoz köthető büntető- és közigazgatási ügyek kezelése.

MTI
2015. 10. 01. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Handó Tünde A közigazgatási perrendtartás koncepciója című konferencia után tartott sajtótájékoztatón kifejtette: ahhoz, hogy a szegedi, a zalaegerszegi és a pécsi törvényszék tudja kezelni egyébként meglévő ügyeit is, segítségre van szükségük.Felmérték a felszabadítható erőforrásokat, és minden bíróság – ideértve az ítélőtáblákat is – felajánlásokat tett. „Ez nem a személyeket jelenti, csak egy számot, mert az, hogy ténylegesen kik segítenek, önkéntes vállalás alapján történik, történhet a jogszabályok szerint” – tette hozzá.Csillám Katalin, a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese elmondta: kilenc büntetőbírót, három közigazgatási és egy polgári bírót a Szegedi Törvényszéknek ajánlottak fel, valamint tizenkilenc igazságügyi alkalmazottjuk és egy informatikusuk is segít ott. A továbbiakról még folynak az egyeztetések – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.