Nem jön Ferenc pápa Magyarországra?

A püspöki konferencia szerint eddig nem érkezett értesítés a Szentszéktől.

MNO
2015. 10. 02. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elvághatta egy időre magát a magyar politikai és egyházi vezetés a római katolikus egyház feje előtt, ezért elmarad Ferenc pápa magyarországi látogatása” – írja a Bors Online. A lap szerint „a magyar kormány szögesdróttal és kerítéssel tartotta távol a migránsokat a déli határon. A pápa azonban kiállt a menekültek befogadása mellett, egyszer még háborúnak és gyilkosságnak is nevezte a migránsok visszatartását”.2013-ban a Magyar Nemzet Online is hírt adott arról, hogy Ferenc pápa elfogadta Áder János meghívását. A köztársasági elnök akkor elmondta, hogy a magyar katolikus püspöki karral egyeztetve meghívta Ferenc pápát 2016-ban Magyarországra, és az egyházfő elfogadta a meghívást.A Bors megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát is a fejleményekről, de hetek óta nem kaptak választ, így mi is megkerestük a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát az ügyben. Levelükben azt írták, hogy( ) a mai napig nem érkezett értesítés az Apostoli Szentszéktől arról, hogy megszületett volna a döntés Ferenc pápa tervezett 2016-os magyarországi látogatásával kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.